Kāpēc ARETE?

Arete (Greek: ἀρετή) means “excellence of any kind”. May also mean “moral virtue”. For greeks it was bound up with «fulfilment of purpose»: living up to one’s full potential.

This project aims to promoting pupil’s flourishing at school from a virtue ethics perspective.

FUNDING

“Effectiveness research of an online curriculum for virtue education in Latvian educational institutions (from grades 1 to 12)”

Funding institution: Latvian Council of Science; Funding number: lzp-2021/1-0385

Izdots Birmingemas universitātes maģistra darbs par Latvijas skolas vadītājiem un tikumisko audzināšanu

Augusta beigās tika iesniegts maģistra darbs “Pilotprogrammas novērtējums skolas vadītāju atbalstam rakstura izglītībai Latvijas skolās” (Assessment of a pilot programme for supporting principals’ leadership for character education in Latvian schools) ko pēcdoktorants ir izstrādājis maģistra studiju programmas “MA Character Education” Birmingemas universitātē.

Trīs gadu ilga maģistru programma tika veiksmīgi apgūta ar kvalifikāciju “Master of Arts (taught) Character education With Distinction”. Maģistra darbs ir brīvi pieejams šeit: https://dspace.lu.lv/dspace/handle/7/52875 (angļu valodā).

Darbs sastāv no 60 lpp. plus pielikumiem. Maģistra darbā izklāstītā pētījuma jautājumi attiecās uz programmas piemērotību un iespējamību, kā arī uz to, kā dalībnieki uztvēra tās ietekmi uz zināšanu un līderības kompetenci attiecībā uz rakstura izglītību. Tajā piedalījās trīsdesmit pieci skolu vadītāji, un datu ieguvei tika izmantotas jauktas metodes (anketas pirms un pēc intervences, fokusa grupu diskusijas un reflektējošu žurnālu).

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>