Kāpēc ARETE?

Arete (Greek: ἀρετή) means “excellence of any kind”. May also mean “moral virtue”. For greeks it was bound up with «fulfilment of purpose»: living up to one’s full potential.

This project aims to promoting pupil’s flourishing at school from a virtue ethics perspective.

FUNDING

“Effectiveness research of an online curriculum for virtue education in Latvian educational institutions (from grades 1 to 12)”

Funding institution: Latvian Council of Science; Funding number: lzp-2021/1-0385

Pieejama platforma “Arete research”

Pēcdoktorantūras projekta platforma “Arete research” tapa pēcdoktoranta zinātniskās uzraudzības rezultātā. Tā tika veiksmīgi palaista marta mēnesī sadarbībā ar LU Komunikācijas un inovāciju departamentu un ir brīvi pieejama šeit: www.arete.lu.lv. Platforma satur aktuālo informāciju par rakstura un tikumisko audzināšanu Latvijā un pasaulē, kas organizēta 5 sadaļās: “Pētnieciskie projekti” (Latvijā un ārzemēs), “Zinātniskie materiāli” (literatūra un pētniecības rīki), “Tīklošana” (t.sk. biedrības un konferences), “Pārnese izglītībā” (ar noderīgiem materiāliem skolas vadībai, skolotājiem, ģimenēm u.c.) un vispārīgā informācija par projektu. Tā ir pieejama latviešu un angļu valodā.  

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>